Rólunk
Attila gyerekkorában sok időt töltött vadász-méhész nagyszüleivel Kisgörgényben és Székelyvarságon, ahol egészen kicsi korától fogva játékosan, napról-napra magába szívta a méhek gondozásához szükséges ismereteket.
Azóta hosszú idő telt el, más irányba sodorta az élet, felnőtté válva jó ideig teljesen mással foglalkozott.
Történetünk néhány évvel ezelőtt kezdődött, mikor a telkünkkel szomszédos tanyán találkoztunk egy méhésszel, akivel sokat beszélgettünk a méhekről. Azon a nyáron ajándékba kaptunk tőle egy családot, melynek féltő gondozása során szép lassan én is megismerkedtem e csodálatos kis teremtmények életével.
Először csak saját örömünkre kezdtünk foglalkozni velük, de Attila gyerekkori méhész emlékeit felelevenítve úgy érezte, hogy végre megtalálta azt az utat, amin elindulhatunk és a székely „örökségre” építkezve megalapozhatjuk családunk jövőjét.
Állományunk folyamatos bővülése során rengeteget tanultunk a méhekről és szorgos munkájukról, melynek a minden ízében különleges „Peresi-dűlő aranyát” köszönhetjük. Így végül a Mátra lábánál, Hatvan-Nagygombos lankás szőlőhegyén, a Peresi-dűlőn, a méhek számára ideális környezetben megalapítottuk méhészetünket.
Bár a környékünkön rétek, legelők, repcével és napraforgóval beültetett földek és erdők is vannak, saját birtokunkon méhlegelőt, különböző mézelő növényeket és fákat is telepítünk.
A natúr virágméz mellett saját termesztésű (permetezés nélküli, szabadföldi) gyümölcseinkkel ízesített mézkülönlegességeink is igazi mennyei csemegék.
Megédesíthetjük velük a reggeli kalácsot vagy pirítóst, vagy akár használhatjuk őket limonádéba, palacsintára/gofrira vagy bármilyen süteményhez ízesítőként.